De Dinovallei

Schooljaar 2017-2018

O.J.S. De Zevensprong - De Dinovallei -

Watersafari van de Dino's

Kunstproject Naturalis

Streetdance

Scheerschuimpret

Dino milieu journaal

Weeksluiting en winterversiering

Afgelopen vrijdag hadden we een kleine weeksluiting. Daarin laten de groepen zien waar ze mee bezig zijn (geweest) in de afgelopen periode. We hadden mooie teksten over Winterfeest geschreven en nadat we de tekst van de groep hadden gekozen, mochten Karel en Francis hun tekst voorlezen tijdens de weeksluiting. Dat deden ze supergoed. Verder hadden we een lied over 6 mooie ballen in de Kerstboom geleerd en dat lieten we horen. Lisanne was de kerstboom en Nour, Arjen, Marijne, Niels, Tessa en Suze waren de kerstballen. Bijna alle andere Dino's waren het achtergrondkoor. Het was hartstikke leuk. 

Er hangen al een boel mooie teksten in ons lokaal en er komen deze week nog weer meer bij. Ook zijn er al weer de nodige dingen geknutseld. Ze hangen voor de ramen of staan onder de kerstboom en zijn prachtig. Loop maar eens bij ons binnen om ze te bewonderen...

Sint op bezoek

Schooljaar 2016-2017

Paddentrek

Ook dit jaar gingen we weer helpen in het Kuinrebos om de padden, kikkers en salamanders over de weg te zetten. In maart trekken ze namelijk weer terug naar hun geboorteplek om daar weer nieuwe padden, kikkers en salamanders te maken. En omdat ze met zoveel tegelijk gaan en het liefst even op de warme weg blijven zitten, worden er veel overreden, tenzij ze even geholpen worden. We hadden erg veel geluk, want er zaten er heel veel al te wachten in de emmers om overgezet te worden. Voorzichtig hebben we ze allemaal in onze gele emmers gedaan en gelijk even geteld. De eerste groep had zelfs 40 padden in 1 emmer!! In totaal hebben we 331 padden, kikkers en salamanders veilig naar de overkant van de weg gebracht. 

Brandweerschatkist

Een meneer van de brandweer kwam in de klas vertellen over brandveiligheid en hoe de brandweer werkt. Het was heel interessant en we mochten ook nog even een echte brandweerhelm op.

Workshop Cobra Vriend

We zijn naar het Cultuurbedrijf geweest voor een leuke workshop over Cobra. Dat zijn een aantal kunstenaars uit Copenhagen, Brussel en Amsterdam. We leerden een beetje over hoe zij dachten en hoe hun werk er ziet en toen gingen we ook lekker zelf aan het werk. We hebben allemaal een prachtig Cobra-kunstwerk gemaakt en tot slot mochten we ook nog een kunstwerk van Corneille een poosje lenen van de Kunstuitleen. Het was echt superleuk! Hieronder zie je wat fotootjes van de workshop.

Dinovallei loopt St.Maarten bij Hof van Smeden

De dino's hebben St.Maarten gelopen bij de mensen van het Hof van Smeden. Eerst mochten we gezellig gaan zitten bij het prachtige aquarium en kregen we wat te drinken. Daarna gingen we met z'n allen al zingend door het reastaurant lopen. We hadden de lampionnen natuurlijk helemaal zelf gemaakt. Het was erg leuk en de mensen zongen gezellig mee. Als dank kregen alle kinderen een zakje met lekkers.

Toen gingen we in twee groepen verder. De ene groep ging naar de handwerkgroep en de open inloop van het Hof van Smeden en lieten daar al zingend hun prachtige lampionnen zien. De andere groep deed hetzelfde bij het Luifeltje.

Al met al was het een supergezellige ochtend...en nu maar smikkelen!

O.J.S. De Zevensprong - De Dinovallei -

Monsters in de Dinovallei

De Dino's hebben prachtige monsters van wasco gemaakt. Juf Laura had een verhaal verteld over een monster en de Dino's hebben daarna hun monster getekend. Ze zijn erg mooi geworden, kijk maar naar de foto's. Of nog leuker: kom eens kijken in onze klas.

O.J.S. De Zevensprong - De Dinovallei -

Onze Facebookpagina